In Medio Stat Virtus

In Medio Stat Virtus

Platon’ un öğrencisi Aristoteles, üstatlarından farklı bakış açısıyla insanın nasıl yaşaması gerektiği ve mutluluk kavramını çalışmalarında sorgulamıştır.

In Medio Stat Virtus

Aristoteles felsefesinde Latince bir deyiş olan In Medio Stat Virtus,  İngilizce’de  “In the Middle Stands the Truth” ve Türkçe karşılık olarak “Erdem Ortadadır” olarak çevrilebilir.

Aristoteles, Erdem’i eksiklik ya da fazlalık arasındaki denge noktası olarak tanımlar. Bu denge noktası tam orta nokta değildir. Bazen iki uçtan birine kaymış altın orantıdaki noktadır.

In Medio Stat Virtus, bir yaz günü Eski Foça’ da dolanırken önüme çıktı, eski Rum evinin cephesinde yazıyordu. Astroloji’ ye başladıktan sonra etrafımdakileri daha görür, işaretleri daha fark eder oldum. Hayatım boyunca içimdeki sesin beni yönlendirdiği, hayatımın en çalkantılı dönemlerinde kendi kendime yaptığım telkinlerde hep dengede kalmak vardı. Son dönemde herkesin kullanmaya bayıldığı, oraya buraya yazdığı, dövme yaptırdığı Latince deyişlerden kendim için olanı hayat felsefemin karşılığını Foça’daki o evin cephesinde bulmuştum.

Denge!

Var oluşumuz Denge üzerine kurulmuştur. İçinde bulunduğumuz bu Matrix’ te Yaratıcı (nasıl tanımlarsanız tanımlayın) bizden dengede kalmanızı ister. Çevrenizde hayatlarında aşırıya kaçan insanlar görürsünüz. O kişiler bir zaman sonra bir olay yaşar ki ve bir güç onları hizaya sokmak için balyoz indirir.

İnsan ne çok çok iyi, ne de çok çok kötü olmalıdır. Halk tabiri ile enayi seviyesinde iyi olmak da bir denge bozukluğudur. İyi ya da kötü ekseninde aykırılığa kaçmak dengeyi bozmaktır. Denge bozulduğu anda varlık Karma yaratılır ve Ruh tekrar bedenlenme sürecini başlatır. Ruh tekamülde o konuyu düzeltmek için tekrar bedenlenir.

Felsefenin temel kavramı Dualite, evrendeki her şeyin birbirini tamamladığını anlatır. Yaratılmış her şey kutbiyeti (karşı enerjisi) ile var olur. Yin Yang, Eril Dişil, Gündüz Gece, Yer Gök, Ay Güneş, Yaz Kış, İyi Kötü.. vb. Kötü olmadan, iyinin kıymeti bilinmez.

Hayatta insanın karşılaştığı tüm kişiler / hayvanlar ve yaşadığı olaylar insan ruhunun tekamül yolculuğundaki amaç için olması gereken zamanda ve olması gereken süre için oradadır. Bu süre içinde kişiye öğreteceklerini öğretir. Bazen gürültülü bazen de sessiz şekilde kişinin hayatından çıkar. Hayat, insanı en mükemmel forma dönüştürmek için karşınıza sınavlar veya insanlar çıkarır. Bazı sınavlar kolaydır, bazıları zordur ama eskilerin söylediği gibi ‘Her şerde bir hayır vardır.

Yin Yang de aynı felsefeyi anlatır. Zıtlıklar olmadan hayat olmaz. Kötünün içinde iyi, iyinin içinde kötü vardır ve bu ikilik bütünü oluşturur.

Eski Mısır’ da ölüm sonrası Ruh’ un gideceği yere karar verilmesi için Anubis, terazisinin bir kefesine kişinin kalbini diğer kefeye de adalet tanrıçası Maat’ ın tüyünü koyardı. Kalp, tüyden hafif gelirse ruh cennete gönderilirdi. Kalp, tüy’ den ağır gelirse kendisini savunması istenir, anlattıkları kabul görürse bir yaşam şansı daha verilerek Dünya’ ya gönderilir ancak anlattıkları ikna edici bulunmazsa ruh yer altı dünyasına gönderilirdi.

Tüm coğrafyalardaki kadim kaynaklardan günümüze aktarılan mitler, masallar ve hikayeler özde aynı şeyi anlatır.

İnsan, yaşadığı deneyimler süresince (yani hayatı boyunca) Denge’ de kalmalıdır. İnsanların üzüntüden hasta olduklarını duyarız. Bedenimizde oluşan hastalıkların büyük bölümü zihinsel kaynaklıdır, insan zihnini tam dengeleyemediği sürece hastalıklarından da iyileşemez. Doğduğumuz andan itibaren bizimle olan bedenimizdeki izler ya da fiziki arazlarımız da önceki hayatlarımızdan getirdiklerimizin bu hayatımıza yansımasıdır.

Hayat, akıl ve duyguların dengesidir. İnsan, şimdiki kendi, çocuğu, ailesi ve gelecekteki kendi için dengede olmayı tercih etmelidir. ‘Şimdiki kendi, çocuğu, ailesi ve gelecekteki kendi mi?!’ Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim.

Karma Astroloji’ de Ay, geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki akıştır, şimdi ile gelecek arasında denge göstergesidir. Ay, kişiliğin bilinçsiz yönüdür. Güneş, kişiliğin bilinçli yönünü haritalarda anlatır.

Okült Karma Astroloji, Ay altı alemde insana geçmişten getirdiklerini ve geleceğe götürmesi gerekenleri gösteren, insanın bu dünya’ da var olma deneyiminde yol göstericiliğini yapan ilimdir.

Sevgiler,

Sezin

Bu yazıyı paylaşın

doğum haritası

Doğum Haritası

Doğum Haritası (Natal / Horoskop), kişinin doğduğu tarih, lokasyon ve saat bilgisi ile Dünya’ ya geldiği anda Gezegenler ve önemli göksel fenomenlerin konumlarını, açılarını gösteren bir

In Medio Stat Virtus

In Medio Stat Virtus

Platon’ un öğrencisi Aristoteles, üstatlarından farklı bakış açısıyla insanın nasıl yaşaması gerektiği ve mutluluk kavramını çalışmalarında sorgulamıştır. In Medio Stat Virtus Aristoteles felsefesinde Latince bir

Başlarken

Çocukluğumda annemin anneannesine giderdik. Bir durdunuz değil mi? ‘Annemin anneannesi…’ Bizim aile kadınları genç evlenir. Bu sayede kızımın doğumuyla 5 jenerasyon birlikte vakit geçirme şansımız oldu.